واشر زدن موتور xu7p چقدر خرج روی دست‌تان می‌گذارد؟ اتوکالا Autokala

واشر زدن موتور xu7p چقدر خرج روی دست‌تان می‌گذارد؟

واشر زدن پی‌درپی موتور، یکی از مشکلات جدی بسیاری از خودروهای پژو پارس، 405 و سمند تولید قبل از سال 1401 است. موضوعی که معمولا هزینه‌های تعمیر و نگهداری خودرو را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. ایران خودرو برای حل این مشکل، موتور XU7P را در سال 1401 معرفی کرد. بهینه‌سازی‌های صورت گرفته در این موتور نه‌تنها مشکل واشر زدن را تا حدی برطرف کرد؛ بلکه راندمان موتور را هم ارتقا داد و حدود 10 درصد هم مصرف سوخت را کاهش داد.

در عین حال، واشر زدن موتور XU7P هم مانند بسیاری دیگر از خودروها، یکی از مشکلاتی است که امکان دارد برای هر کسی رخ دهد. در این مطلب، ضمن بررسی علت و علائم واشر زدن موتور XU7P، هزینه‌های تعمیر موتور در اثر این اتفاق را هم بررسی می‌کنیم.

 

علت واشر زدن موتور XU7P

واشر زدن در هر موتور به‌دلیل افزایش بیش از حد دمای آن رخ می‌دهد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که مجموعه‌ای از عوامل مانند مشکل در سیستم خنک کننده، نشتی روغن موتور و … دست به دست یکدیگر دهند. اگر فن خودرو در دمای مناسب وارد عمل نشود؛ اگر جریان آب در رادیاتور و لوله‌های سیستم خنک کننده به‌دلیل رسوب گرفتگی به‌مشکل بخورد؛ اگر شاهد خرابی ترموستات و واتر پمپ سیستم خنک کننده باشیم و بالاخره اگر نشتی آب و روغن اتفاق بیفتد، زمینه برای افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو و واشر زدن فراهم می‌شود.

 

علت واشر زدن موتور XU7Pعلت واشر زدن موتور XU7P

 

بد نیست بدانید که یکی از مشکلات اصلی واشر زدن موتور XU7، ورود هوا به سیستم خنک کننده هنگام آب کردن است. این اتفاق باعث می‌شود که عملا جریان آب خنک به‌سمت موتور مختل شود و شاهد واشر زدن باشیم. برای جلوگیری از این اتفاق در موتورهای XU7 معمولا یک شیلنگ از لوله برنجی (هواگیری) به‌ورودی آب رادیاتور می‌کشند. به‌این‌ترتیب سیستم خنک‌کننده دائما در حال هواگیری خواهد بود.

علائم واشر زدن موتور XU7P

اگر در سریع‌ترین زمان بتوانید واشر زدن موتور را تشخیص دهید، می‌توانید از خسارت‌های سنگین به سرسلیندر، پیستون و … جلوگیری کنید. اصلی‌ترین نشانه واشر زدن موتور XU7P، افزایش ناگهانی آمپر آب خودرو و جوش آوردن ماشین است. در کنار این موضوع، وقتی ماشین واشر می‌زند، راننده به‌خوبی احساس می‌کند که توان موتور برای شتاب‌گیری کاهش محسوس پیدا کرده است. همچنین هرگونه نشانه نشتی آب و روغن روی بدنه موتور باید شما را نسبت به واشر زدن حساس کند. اگر آب سیستم خنک کننده خیلی سریع کم می‌شود، باز هم باید نگران واشر زدن ماشین باشید.

 

هزینه واشر زدن موتور XU7P

هزینه واشر زدن موتور XU7P بسته به میزان خسارت وارد شده به‌موتور متغیر است. اگر خوش‌شانس باشید و سرسیلندر و سایر بخش‌های موتور آسیب ندیده باشند، هزینه تعمیر به‌مراتب کاهش پیدا می‌کند. در پاییز 1403، قیمت واشر سرسیلندر موتور XU7P برابر با 405 هزار تومان است. این واشر از ترکیب فلز مس و پنبه نسوز تولید می‌شود.

 

هزینه واشر زدن موتور XU7Pهزینه واشر زدن موتور XU7P

 

اجرت تعویض واشر سرسیلندر هم در مناطق مختلف یکسان نیست. تعمیرگاه‌های جنوب شهر تهران با حداقل 500 هزار تومان، واشر سرسیلندر ماشین را تعویض می‌کنند. این عدد در تعمیرگاه‌های بالای شهر به بیش از 1 میلیون تومان هم می‌رسد. دقت داشته باشید که اگر سرسیلندر و سایر بخش‌های موتور هم در اثر واشر زدن آسیب دیده باشند، بسته به میزان خسارت وارد شده، ممکن است تا 10 میلیون تومان هم اجرت تعمیر از شما دریافت شود.

بیشتر بخوانید:

 

جلوگیری از واشر زدن موتور XU7P

تعویض به‌موقع روغن موتور، یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از واشر زدن موتور XU7P است. بر اساس اطلاعات دفترچه راهنمای ارائه شده از سوی ایران خودرو، روغن موتور مناسب این خودرو باید دارای گران‌روی SN 0W20 باشد. روغن‌های داخلی تولید شده با این گران‌روی حدود 800 هزار تومان قیمت دارند. این عدد برای روغن‌های وارداتی به‌بیش از 2 میلیون تومان هم می‌رسد. تجربه نشان می‌دهد که هر 8 هزار کیلومتر یکبار زمان مناسبی برای تعویض این روغن است.

حتما به‌طور منظم آب ماشین را چک کنید و در صورت نیاز ترکیب آب و ضد یخ به‌محفظه آب سیستم خنک کننده اضافه کنید. بهتر است که از آب مقطر یا جوشیده برای این کار استفاده کنید. سلامت بخش‌های مختلف سیستم خنک کننده ماشین را به‌صورت دوره‌ای بررسی کنید. رفتار صحیح رانندگی و پرهیز از وارد کردن فشار بیش از حد موتور هم یکی از راه‌های جلوگیری از واشر زدن موتور XU7P است.

 

کلام پایانی

در این مطلب به‌بررسی چالش واشر زدن موتور XU7P پرداختیم. هرچند تجربه 2 سال گذشته نشان می‌دهد که خودروهای دارای موتور XU7P خیلی کمتر از ماشین‌ها با موتور XU7 با مشکل واشر زدن روبه‌رو می‌شوند؛ اما باید نسبت به این چالش حساس باشید. چراکه می‌تواند خسارت‌های نسبتا سنگینی را به‌موتور وارد کند و برای جبران آن‌ها مجبور به پرداخت هزینه زیادی خواهید شد.

↙️ادامه مطلب

Home
Shop
Sidebar
0 Cart